Burun estetiği bireylerin estetik beklentileri ve fonksiyonel ihtiyaçları doğrultusunda planlanır. Bu cerrahi anatomik yapıların tam gelişimini takiben gerçekleştirilmelidir.
Ek olarak rinoplasti sırasında yapılan diğer önemli adımlar da bulunmaktadır. Bunlar şunları içerir:
Transdomal Dikiş: Bu teknik burun ucunun genişliğini daraltır ve daha fazla projeksiyon ve definisyon sağlar. Domal segmentleri birbirine yakınlaştırmak için kullanılır.
Bu tekniklerden en sık uygulananı burnu çeşitli dolgu maddeleri ile şekillendirmedir. Burun dolgusu olarak adlandırılan bu yöntemde en sık kullanılan dolgu maddesi ise Hyaluronic Asit içeren dolgu maddeleridir. Hyaluronic Asit vücudunuzun hemen her yerinde bulunan bir bağ doku elemanıdır. Laboratuvarda hazırlanmış bu dolgular yapıldıktan belli bir süre zamanla sonra erirler, yani kalıcı değillerdir.
Ancak günümüzdeki gelişmiş radyofreakans / plazma cihazları sayesinde birçOkay cerrah tarafından bu amaçla tercih edilmemektedir. Liposuctionda olduğu gibi deri sıkılaştırılması amacı ile burun derisinin altına lazer uygulanması da dolaşım bozukluğu riskini tetikleyebileceği için uygun değildir. Cilt kalitesini arttırmak için deri üzerine fraksiyonel ablatif lazerler uygulanabilir. Ancak derin soyulma ve artmış lekelenme ya da azalmış renk (hiper / hipo pigmentasyon) riskleri nedeni ile günümüzde bu sistemler de yerini çOkay daha güvenli olan altın iğneli radyofrekans teknolojilerine bırakmıştır.
İleri dönemlerde burun yapılarının desteklenmesi için çeşitli greftleme teknikleri kullanılabilir. Yumuşak doku zarfının kasılması burun yapısının zamanla değişimine yol açar ve bu durum estetik açıdan düzeltmeler gerektirebilir.
Hacim ya da şekil vermez. Burun delikleri arasındaki deri boyunca uzanan ve burnu aşağı çeken kasları fazlaca aktif olan hastalarda, bu kaslara botulinum toksin uygulaması, burun ucunun aşağı çekilmesini hafifletilebilir.
Bu hastalarda izler, burun delikleri ve kanatların altına yerleştirilir. Taban daraltma hem açık hem de kapalı tekniklerde aynı şekilde yapılmaktadır. Taban daraltma izleri de benzer şekilde hastadan hastaya farklılık gösterebilmekle beraber hastaların neredeyse tamamına yakınında 1. yıl sonunda bakıldığı zaman zor fark edilecek düzeyde olur.
Lakin tercih edilmesinin bir başka sebebi daha vardır, sağlık sorunları. Burun estetiği olmak isteyen hastaya gerekli tetkikler uygulandıktan sonra ameliyata alınmasıyla operasyon başlar.
İlk gece boyunca düzenli aralıklarla buz uygulaması yapılmalıdır. Bu hem ödemi azaltmaya hem de morarmaları hafifletmeye lawnımcı olur.
Diğerleri ise nefes almayı ve burun fonksiyonunu iyileştiren fonksiyonel rinoplasti geçirir. Bu prosedürü uygulayan cerrahlar plastik cerrahi veya yüz plastik cerrahisi konusunda eğitimlidir. Rinoplasti genellikle burun estetiği olarak adlandırılır.
Hangi mevsimde operasyonun yapıldığına bakılmaksızın hastanın four-6 hafta boyunca güneşlenmemesi gerekir. İyileşme döneminde burnun fazla güneş alması Ayrıntılar Burada burunda renklenme farklılığı yaratabilir.
Rinoplasti burnun hem estetik hem de fonksiyonel düzenlemelerini içerir. Cerrahi başarının temeli derinlemesine bir burun anatomisi bilgisine dayanır. Burun karmaşık yapılarıyla hem nefes almayı destekler hem de estetik bir unsur taşır.
Kalın deri normalden daha fazla ödem tutan bir dokudur. Normalde ince şişliklerin ortalama one yılda geçmesi beklenirken kalın derili hastalarda two yıla kadar uzayabilmektedir. Kalın deri tedavisinde ameliyattan önce krem ya da hap tedavisi, ameliyattan sonra ise özel bantlar, krem, hap, steroid enjeksiyonu ya da cihazlarla derinin tedavisi gibi birçAlright alternatif mevcuttur. Burun estetiği ile sık uğraşan cerrahların hâkim olduğu bu protokollerden uygun olanlarını doktorunuz dimensions önerecektir.