Bu nedenle tanısının konulması hayati derecede önemli olup, erken tanı oluşabilecek birçok komplikasyonun da önüne geçecektir. Bu arada dış gebeliğin sonlandırılmasından sonra kadınlar tekrar hamile kalarak çocuk sahibi olabilirler. Ancak unutulmamalıdır ki oluşan bir dış gebelik kesinlikle doğum ile sonlanmaz, tek tedavisi embriyonun oradan bir an önce alınmasıdır.
Bulantılar daha şiddetli ise, beslenmeyi bozuyor ve aşırı kilo kaybına neden oluyorsa o zaman bazı ilaçların kullanılması gerekir.
Dış gebelik olmaması için erken teşhis ve tedavi önemlidir. Ancak dış gebelik belirtileri bazen diğer sağlık sorunları ile karıştırılabilir. Bu yazıda, dış gebelik belirtileri nelerdir ve nasıl fark edilebilir, bunları ele alacağız.
Bu nedenle, vajinal kanamanın eşlik ettiği şiddetli karın veya pelvik ağrısı, aşırı baş dönmesi veya bayılma, omuz ağrısı gibi ektopik gebelik belirtileri gösteren bireyler derhal tıbbi propertyım almalıdır.
• Bir de kahverengi kırmızı renkte hafif lekelenmeleriniz varsa dış gebelik ihtimaliniz yüksektir.
Dış gebelik belirtileri bazen hamilelik belirtileriyle karıştırılabilir. Ancak dış gebelikte yaşanan bazı semptomlar normal gebelikte görülenlerden farklıdır. Dış gebelik alt karın ağrısı, vajinal kanama gibi belirtilerle anlaşılabilir. Döllenmiş yumurta rahim dışında yerleştiğinde rahimdeki normal gebelikte olduğu gibi hCG üretimi gerçekleşir.
hem embriyo sağlıklı şekilde burada gelişimini sürdüremez hem de giderek büyüme sergileyeceği için anne adayının hayatını riske sokacak tabloların gelişmesine neden olur. Dış gebelik teşhisi yapıldığında acilen müdahale gerektiren riskli durumlardan birisidir. En kısa sürede gebeliğin sonlandırılması kadının hayatı için altın değerindedir.
Gebeliğin oluşumu, sağlıklı bir dokuz ayın geçirilmesi ve sağlıklı bir doğum için vücudun çalışma prensibinin dengede olması gerekmektedir. Gebeliğin oluşum aşamasından itibaren pek çok aşama gerçekleşmektedir. Ancak bazı vakalarda normal gebelik gerçekleşememekte ve dış gebelik denilen durumla karşılaşılmaktadır.
Bültenler ve ticari iletilerden haberdar olmak için Rıza Metni kapsamında elektronik ileti almak istiyorum.
Belirtilerinize ve dış gebelik erken teşhis dış gebeliğin ne zaman keşfedildiğine bağlı olarak; tedavi ilaç, laparoskopik cerrahi veya abdominal cerrahi kullanılarak yapılabilir.
“Dış gebelik kendiliğinden düşer mi?” sorusunu yanıtlayalım. Bazı durumlarda dış gebeliğin kanama ve yırtılma yapacak hale gelmeden, kendiliğinden sonlanabiliyor ve bir miktar kanama ile vücuttan ayrılabiliyor.
Dış gebelik tedavisinde doğru bir uzmanla yerinde bir teşhis ve tanı konması şarttır. Dış gebeliğin teşhisi iki farklı yönteme başvurularak gerçekleştirilmektedir. İlk olarak idrar ve kan testlerinde hamile olduğu saptanan kadınlarda ultrasonla muayeneye başvurulur.
Tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden twelve gün sonra gebelik oluşumunun kontrolü için kan testleri yapılmaktadır. Bu kan testinde değerlere bakılarak gebeliğin oluşumu takip edilir. İlk testten yaklaşık olarak forty eight saat sonra yapılan ikinci bir test ile tekrar değerler kontrol edilir.
Şiddetli Karın Ağrısı: Dış gebelik, genellikle karın bölgesinde şiddetli ağrıya neden olur. Bu ağrı, bir tarafta yoğunlaşabilir ve zamanla artabilir. Karın ağrısı dış gebeliğin en yaygın belirtisidir ve hemen tıbbi lawnım gerektirir.